community-based, non-corporate, participatory media

About Contact Us Policies Mailing Lists Radio Video Publish! Calendar Search

GroenFront! lanceert Jachtkaart
by kyle Tuesday, Oct. 23, 2012 at 5:55 PM

GroenFront! lanceert in het kader van de nieuwe anti-jacht campagne de website www.jachtkaart.nl. Op www.jachtkaart.nl vind je de voor veel wandelaars en natuurliefhebbers verborgen wereld van de jacht. Wij hopen die zo zichtbaar te maken voor iedereen.

De kaart is nog niet volledig. Jachthutten worden soms verplaatst door jagers, of onklaar gemaakt door natuurliefhebbers. Soms worden er nieuwe jachthutten of voederplaatsen bijgeplaatst. Je kunt mee helpen deze kaart te verbeteren door in het bos waar je vaak wandelt jachthutten en voederplaatsen op te sporen en ons de exacte GPS coordinaten en – indien mogelijk – een foto door te geven op melding[at]jachtkaart[dot]nl. Ook meldingen over hutten die onklaar zijn gemaakt zijn erg welkom. Met deze gegevens hopen we de mythes rond wildbeheer door te prikken. Daarnaast gebruiken we de informatie voor een campagne van geweldloze directe actie om de jacht op zwijnen en herten te stoppen. Hoe vind je een jachthut of voerplaats? Jachthutten vinden is net jagen, je zult moeten zoeken naar sporen en goed moeten observeren. Zie je jagers, let goed op waar ze heen gaan en wat ze doen. Sporen die je zoekt zijn bandensporen van jeeps en terreinwagens in het bos, en de plekken waar ze vaak stoppen. Vaak loopt er vanaf die plek een klein verborgen wandelpaadje naar de jachthut of voerplaats. Beide vind je vaak aan de rand van wildweides, open met grasbegroeide plekken in het bos. Of aan de rand van akkers en weilanden. Een ander duidelijk spoor zijn bospaden die worden afgesloten door er takken en bomen over heen te gooien. Samen met jullie steun stoppen we de jacht op wilde zwijnen en herten! 4.Sınıf Türkçe 1.Dönem 1.Yazılı Soruları

© 2001-2009 Pittsburgh Independent Media Center. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not endorsed by the Pittsburgh Independent Media Center.
Disclaimer | Privacy